Anna Mas presentarà dijous que ve, dia 29 de novembre a les 8 del vespre, a la sala d’actes del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, el seu llibre "Que tota aquesta merda valgui la pena"
Aquest recull de contes s’ha proclamat guanyadora de la segona edició del Premi Anna Maria de Saavedra, organitzat per La Cultural llibreria i Edicions i Propostes Culturals Andana per promoure l’edició i la difusió a les llibreries d’un autor inèdit resident a la comarca de l’Alt Penedès. En aquesta tasca de promoció dels nous valors literaris d’àmbit comarcal, la iniciativa compta amb el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i del Consell Comarcal de l’Alt Penedès.
La glossa del llibre, que conté vint-i-tres contes de l’autora vilafranquina, anirà a càrrec de l’escriptor penedesenc David Monteagudo, autor del pròleg, en el qual remarca el potencial literari d’Anna Mas i la seva capacitat per convertir fragments de vida i retalls de realitat en matèria literària a través d’un llenguatge viu que atresora unes fortes dosis d’oralitat. A banda de Monteagudo i de l’autora, a la presentació hi intervindran Ramon Nadal, en representació d’Edicions i Propostes Culturals Andana, Quim Jubert, en nom de La Cultural llibreria, i Raimon Gusi, en la seva doble condició de conseller comarcal de Cultura i regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca.
Que tota aquella merda valgui la pena és un recull de contes curts plens d’humor que retraten l’anomenada generació millennial, és a dir, dels joves que tenen entre vint-i-cinc i trenta-cinc anys i que han crescut en un entorn de benestar fins que la crisi econòmica i moral que patim des de fa una dècada els ha deixat completament descoŀlocats quant a les seves expectatives vitals. En aquest sentit, els contes d’Anna Mas posen el dit a la nafra als problemes d’aquests joves tant en l’àmbit laboral com sentimental mitjançant un llenguatge expressiu i ric en referències culturals quotidianes que fan de l’obra una mena de retrat d’una generació. Amb tot, un dels molts mèrits de l’obra és que no s’adreça a un públic d’una franja d’edat concreta, sinó que arriba a lectors de diverses generacions. No en va, es tracta d’una obra molt rica en matisos que està sòlidament incardinada en la realitat.
A la segona edició del Premi Anna Maria de Saavedra s’hi van presentar un total de set originals de diversos gèneres literaris –poesia, novel·la, conte–, i d’aquests, un cop feta la primera selecció, en van quedar tres finalistes. I d’aquests tres originals, el jurat, integrat per l’editor Ramon Nadal, l’escriptor Pep Antoni Roig (guanyador de la primera convocatòria del premi), la bloguera Anna Tomàs i els llibreters Quim Jubert i Jordi Romeu es van decantar per unanimitat per l’obra de l’autora vilafranquina. Amb tot, el jurat del premi Anna Maria de Saavedra va destacar la qualitat literària de les dues obres finalistes Bunyols de vent i Romanços en considerar que es tracta de dos reculls de narracions breus que mereixerien ser publicats.
Nascuda a Vilafranca del Penedès el febrer de 1989, Anna Mas Blasco és llicenciada en Pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona i ha desenvolupat diverses activitats tant en l’àmbit de formació en el lleure com en l’àmbit del voluntariat. Però a banda del seu perfil professional, la passió per l’escriptura va portar Mas a inscriure’s en un curs d’escriptura creativa de l’Ateneu Barcelonès i a participar al taller d’escriptura creativa que imparteix l’escriptor David Monteagudo. Com a fruit d’aquesta dedicació literària, i a banda del Premi Anna Maria de Saavedra, l’autora penedesenca, juntament amb la iŀlustradora Anna-Lina Mattar, va guanyar el Concurso Internacional Ilustrado Biblioteca Insular de Gran Canaria amb l’obra intitulada Almíbar, que es publicarà l’any vinent.